Središćanac Drago Hren-Bolta upecao impozantnu štuku

Štuka je  mesožderka koja se smatra jednom od najvećih slatkovodnih riba. Ribolov štuke je fascinantan proces, ali za hvatanje trofejnih riba važno je znati gdje ribe žive, kakav život vode i što jedu.

Zanimljivo je da štuka zubima ne žvače svoj plijen, potrebni su im da ga drže. Glavno oružje ribe su upravo zubi, jer mogu nanijeti ozbiljne ozljede neiskusnim ribolovcima koji ne znaju kako se s time nositi.

Najveća štuka od svih što su ulovljene je riba koju je 1230. godine u gradu Helboronu osobno ulovio car Frederik II Barbarossa. Tada je duljina ribe bila nešto manja od 3 metra, a njena težina dosegla je više od 70 kilograma.

Takvu sreću nije imao poznati ribič iz Murskog Središća Drago Hren-Bolta, ali na kraju krajeva ni on nije car. Ipak štuka koja je završila na njegovoj udici ima impozantne mjere. Naime on je danas ulovio primjerak dužine 116 centimetara i 10 kilograma težine.

Do sada je Bolta u više navrata upecao trofejne primjerke raznih vrsta riba, o čemu smo mi također pisali. Želimo mu da se s ovakvim primjercima pojavljuje što češće što zapravo ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

(R. Tomanić)