Središćanac Boris Radiković jedan je od pobjednika 6. sezone Kros lige Globetka

Središćanca Borisa Radikovića našim čitateljima ne treba posebno predstavljati jer o njemu smo pisali u više navrata kao nogometnom svjetskom rekorderu koji još aktivno igra i zabija u 53. godini života, kao o sportašu i treneru sada na klupi NK Dinama iz Žiškovca.

No ono što šira javnost o njemu još ne zna je to da se Boris osim nogometom bavi i aktivnim trčanjem pa je ove godine bio pobjednik Kros lige Globetka u svojoj kategoriji M-50 na stazi dugoj 3,6 kilometara. Ova liga održava se već šestu sezonu, trči se u Čakovcu, a Radikoviću je ovo bila prva sezona u kojoj je nastupio i odmah osvojio prvo mjesto, a u ukupnom poretku bio je izvrstan peti.

Poredak u kategoriji M-50 bio je sljedeći:

  1. Boris Radiković (individualac)
  2. Zvonko Horvatić (AK Međimurje)
  3. Valentin Šipuš (USR Mala Subotica)
  4. Danijel Štefičar (AK Međimurje)
  5. Primož Meško (AK Ormož)

Ukupni poredak svih kategorija:

  1. Lovro Žbulj (junior, AK Međimurje)
  2. David Igrec (M-20, AK Međimurje)
  3. Mario Horvat (M-40, PG Galer)
  4. Goran Mihinjač (M-40, Mura)
  5. Boris Radiković (M-50, individualac)

Zamolili smo Borisa za kraći razgovor povodom ovog njegovog još jednog značajnog sportskog uspjeha, a on nam je rekao:

„Nisam član niti jednog atletskog kluba, kao što su to mnogi koji trče ovu ligu. Vježbam sam, trčim svakodnevno, u dobroj sam kondiciji i sve to činim isključivo zbog svojeg zdravlja. Trčanje je oduvijek bio moj hobi pa sam  još 1983. godine bio prvak srednjih škola u krosu. Tako je ono postalo sastavni i neizbježni dio mojeg života koji sam ipak posvetio nogometu i još sam u 53. godini aktivni igrač i povremeno ulazim u igru na utakmicama kluba koji treniram.

 

 Kros liga Globetka trči se osam puta na godinu i prosječno na svakoj utrci nastupi 130-150 natjecatelja. Sretan sam i ponosan što sam ligu osvojio već u svom prvom pokušaju u ovoj zaista velikoj i jakoj konkurenciji i što sam bio među prvom petoricom u ukupnom plasmanu. Naravno da ću trčati i narednih godina i u nju pokušati uključiti mlade trkače od kojih jedan iz Murskog Središća već trči i ima lijepu perspektivu u ovom sportu.“

 

(R. Tomanć, foto Tin Tomanić, AK Međimurje)