Središćanac Boris Radiković dvostruki prvak Hrvatske u atletici

Ime Borisa Radikovića poznato je cjelokupnoj međimurskoj javnosti. Kao nogometaš igrao je za najpoznatije međimurske klubove, a dio karijere proveo je u Sloveniji i Austriji. Aktivno igranje nikad nije prekidao pa je poznat kao svjetski rekorder koji je u službenim ligama s 55 godina zabijao više od 10 golova po sezoni. Pretežno je to bilo u klubovima u kojima je radio kao trener, a i ta trenerska karijera mu je bogata i uspješna i još uvijek traje. Prema njegovim riječima o prestanki igranja još ni ne razmišlja i igrati će sve dok ga „noge nose“. Trenutno je trener i igrač u NK Dinamo iz Žiškovca.

Borisa slobodno možemo zvati Središćanac, jer u Murskom Središću je rođen i tu je proživio veći dio svojeg života, iako se nedavno preselio u Čakovec. Osim nogometa aktivno se bavi  atletikom i to trčanjem. Tako je postao trostruki prvak Kros lige Globetka u svojoj dobnoj skupini na stazi od 3,6 kilometara. Trči od od mladih dana te je u osnovnoj školi bio prvak u krosu za 7. i 8. razrede, a u srednoj školi za 1. i 2. razrede.

Kao član Atletskog kluba Međimurje u subotu 05. rujna  sudjelovao je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za veterane koje se održalo u Čakovcu. Njegove kvalitete i tu su došle do izražaja te je postao dvostruki prvak Hrvatske. Zlatne medalje osvojio je u disciplinama na 200 metara u dobnoj skupini M 50 i u štafeti 4x 400 metara u dobnoj skupini M 55. Kažimo i to da su uz njega u štafeti trčali još Zvonko Horvatić, Danijel Štefičar i Valentin Šipuš.

Ne možemo reći da to od Borisa nismo očekivali jer njegova upornost i svakodnevni samostalni treninzi jednostavno moraju dati vrhunske rezultate.

Sve čestitke Borisu Radikoviću, novom dvostrukom prvaku Hrvatske, ali i njegovim kolegama koji su također zaslužni za zlato u štafeti.

(R. Tomanić, foto: BR)