Športko bebe na čakovečkim gradskim bazenima – upisi traju do 10. prosinca ili popunjavanja kapaciteta

Udruga za šport djece i mladeži poziva sve roditelje beba od 4 do 11 mjeseci starosti na upis u 18. sezonu ŠPORTKO BEBA. Osnovni cilj programa koji je iz godine u godinu sve popularniji je omogućiti bebama i njihovim roditeljima vježbanje ciljanom igrom u vodi.

Bebe se nakon rođenja mogu vrlo rano uključiti u program jer kod njih ne postoji strah od vode. Vježbanjem u vodi pozitivno se utječe na psihofizičko zdravlje djece, razvija se osjećaj pripadnosti skupini, povećava se koncentracija i brzina reakcije kao i motorički razvoj. Vježbanjem se uči plutanje uz minimalnu asistenciju roditelja, zadržavanje daha prilikom ronjenja i izvođenja prsnog pokreta nogama (žabica) u Fredovom obruču za obuku plivanja.

18. sezona ŠPORTKO BEBA započinje s radom 7. siječnja, a u tijeku su upisi koji traju do 10. prosinca ili do popunjenja predviđenih kapciteta. Upisi se vrše slanjem poruke koja sadrži ime i prezime bebe, datum rođenja, ime roditelja, adresu i broj mobitela na facebook profil Športko UŠDM.

Program se provodi osam tjedana uzastopce po jedan trening, uz stručno trenersko vodstvo od 35 minuta, tjedno. Cijena programa iznosi 600 kuna, a uključuje i osam ulaznica za roditelja koji vježba s djetetom. Iznos je potrebno uplatiti do 17. prosinca, a dan kasnije s početkom u 17 sati bit će održan roditeljski sastanak na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu.

(Miljenko Dovečer, priopćenje, foto: ilustracija)