Šokantno priznanje pred kamerama: Šef humanitarne udruge spiskao novac od dobrotvorne akcije – ”Da, potrošio sam ga na kocku, drogu i ku*ve”

Emisija Provjerenog donosi šokantno priznanje šefa humanitarne udruge koji pred kamerom Provjerenog tvrdi kako je novac prikupljen humanitarnom pomoći, umjesto da ga proslijedi obitelji u potrebi – on nenamjenski potrošio.

Naime, obitelji Sigur iz Glinske Poljane, uz bolest s kojom se nosi, potres je oduzeo i dom. No došla im je ruka spasa, ili su barem tako mislili. U valu dobrote koji je pohrlio na Baniju i na njihov su prag stigli dobri ljudi.

”Došli su ljudi iz Kaštela. Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupiti sredstva i da će nam praviti kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga”, govori sugovornica Marija Sigur. Bilo je to, priča Marija, kao da ih je u najvećoj tami obasjalo sunce. Kaštelani okupljeni u nekoliko udruga obitelji Sigur pomogli su očistiti i zatrpani bunar, riješiti pitanje vode.

Ostao višak novca

Napravljena je i procjena za obnovu kuće i više se nije imalo što čekati. Pokrenuta je humanitarna akcija koja se odmah zahuktala. Prema procjeni, trebalo je biti skupljeno do 200 tisuća kuna, no unatoč dobrom odazivu skupljeno je oko 55 tisuća kuna.

”Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce Tovarnik sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koja su skupili” priča Ivica Vidović, predsjednik Hvidre Kaštela.

Humanitarnoj udruzi Slavonsko srce iz Tovarnika u jednoj je humanitarnoj akciji ostao višak sredstava.

Ona se po zakonu moraju prebaciti na račun prve iduće humanitarne akcije istoga tipa, o čemu na prijedlog ministarstva odlučuje nadležno tijelo u županiji. Vijest je to bila zbog koje su Kaštelani, kaže Vidović, gotovo skakali od sreće. I oni i obitelj Sigur jer uz ono što su sami skupili i novac iz udruge iz Tovarnika imaju dovoljno za obnovu kuće.

No umjesto transfera novca – šok. Šef humanitarne udruge iz Tovarnika taj je novac potrošio!

”Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome, nego sam ga nenamjenski potrošio”, govori šef udruge Slavonsko srce, Tovarnik i otkriva na što: ”Na kocku, drogu i kurve!”

Svjestan je, kaže, da je počinio kazneno djelo i spreman je odgovarati, a otkriva i razlog zbog koje je potrošio novac: ”Bio sam frustriran! Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući!”

Cijelu priču ne propustite večeras u Provjerenom od 23 sata na Novoj TV.

(izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: Provjereno)