SLOBODNA FORMA KRASITI ĆE ULAZ U NOVI CENTAR ZA KULTURU

Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće koja je održana 13. svibnja,  ispred Centra za kulturu održana je mala svečanost. Pred mnogobrojnim Središćancima i njihovim gostima gradonačelnik Dražen Srpak svečano je otkrio skulpturu poznatog kipara Ferenca Kiralya. Ovom svečanom činu prisustvovao je ministar obrta i malog poduzetništva Darko Horvat . Bio je tu i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, te načelnici susjednih općina, kao i gosti iz Slovenije i Mađarske.

 

02

Ovo umjetničko djelo tako će krasiti ulaz u dugo očekivani Dom kulture. Za sada kao jedina takva forma, no uređenjem samog prilaza za koji su nacrti već gotovi, ovaj dio gradske kulturne prijestolnice zablistati će u punom sjaju ispunjen i drugim sadržajima.

 

04

Slobodna forma naziv je ove velebne skulpture 80-godišnjeg majstora čekića i dlijeta. Ferenc Kiraly rođen je 28.  travnja 1936. godine, a ovo djelo završio je na svoj rođendan. Čestitamo mu okruglih 80 i želimo mu još puno ovakvih radova, a po mogućnosti da neki od njih opet završi u Murskom Središću.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)

03

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14