Šest međimurskih vatrogasaca na međunarodnoj humanitarnoj utrci u Zagrebu

U organizaciji vatrogasaca grada Zagreba održana je šesta za redom humanitarna Međunarodna utrka vatrogasaca nazvana „Firefighter Stair Challenge“ u kojem se natječu vatrogasci za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići. Cilj utrke jest da u zgradi VMD u Zagrebu vatrogasci iz podruma do vrha prođu kroz 31 kat i 666 stepenica, pod punom zaštitnom opremom koju koriste vatrogasci kod intervencija.

Utrka je bila u četiri kategorije (Strong, open, light, easy), zavisno od spremnosti vatrogasaca. Samoj utrci je sudjelovalo 204, što dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Rijetki su vatrogasci koji skupe hrabrost i odrade ovu vrlo zahtjevnu utrku. Usprkos tome iz Međimurja je sudjelovalo ukupno šest vatrogasaca. U najzahtjevnijoj kategoriji „Strong“ gdje su sa punom opremom i čeličnom bocom na leđima svoju snagu pokazali Miljenko Palnec iz DVD-a Mursko Središće koji je sa vremenom od 7:32.546 u kategoriji M30 zauzeo odlično 5. mjesto i još jednom dokazao da prošlogodišnji rezultat nije bila slučajnost, već da je najbrži i najspremniji vatrogasac u Međimurskoj županiji. Njegov kolega iz društva Renato Matoša u istoj kategoriji zauzeo je 35. mjesto, sa vremenom od 10:40.621.

U kategoriji „open“, gdje je uz interventno odijelo vatrogasac bio opremljen i kompozitnom bocom na leđima nastupio je Luka Meglić iz DVD-a Knezovec koji je sa vremenom od 8:35.042 zauzeo 14. mjesto, također u kategoriji MU30.

U kategoriji „light“ u kojoj su vatrogasci opremljeni kompletnom interventnom odijelom nastupila su tri međimurska predstavnika u kategoriji MU40. Petar Kraljić iz DVD-a Mursko Središće sa vremenom 7:14.358 zauzeo je 29. mjesto. Nikola Besedić iz DVD-a Čakovec s vremenom 7:55.560, 40. mjesto i Mihael Vršić iz DVD-a Mursko Središće sa vremenom 10:00.589, zauzeo je solidno 58. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji.

Čestitke međimurskim vatrogascima i predstavnicima koji su i ovog puta uz humanost prikazali i odličnu kondiciju.

(Damir, vatrogasci Međimurja, foto VM)