„SEPTEMBER V SREDIŠĆU“ – Skelom Fusek odzvanjali zvuci starih traktora

Danas su skelom Fusek u Murskom Središću odzvanjali zvuci starih traktora i tambura te je time započela nova manifestacija „September v Središću“, koja će biti spona između Ljeta uz Muru i Adventa u gradu rudara i uvertira u jesen. Oldtimer klub Selnica, Grad Mursko Središće i Općina Selnica  organizirali su tradicionalnu 16. Traktorijadu ili Susret vlasnika starih traktora, a atmosferu su dodatno podigli Oldtimer bend i Tamburaški sastav “Prim”.

Svi sudionici  16. traktorijade okupili su se u Selnici kod Oldtimer muzeja u 10,30 sati, te su u 12,00 sati krenuli u panoramsku vožnju  prema Črnoj mlaki – stanica Petric, zatim prema Murskom Središću točnije tvrtki Neores d.o.o. pa prema skeli “Fusek” Mursko Središće. Nastavili su prema Hlapičini gdje im je domaćin bio Mjesni odbor, a svoju vožnju završili su u Koncovčaku gdje su bile podjeljene nagrade i priznanja.

Traktorijadu su također posjetili gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, povjerenstvo Festivala hrvatske pučke drame Murski cimeri 2022. u sastavu dr.sc. Sanja Nikčević, Iva Srnec Hamer i Dubravko Sidor te ravnatelj Centra za kulturu “Rudar” Zoran Turk.

Svi sudionici i posjetitelji 16. Traktorijade uživali su u ukusnom grahu kojeg je pripremio Deni Vincek te vožnji skelom uz pjesmu i tamburu gdje su doživjeli čari rijeke Mure.

(tekst: GMS)