SEKS I GROD nova autorska komedija u izvedbi dramske družine KUD-a „Mura“ M. Središće

Nakon 10 vrlo uspješnih nastupa sa predstavom „Na smrtni postelji“ diljem Međimurja, Dramska sekcija KUD-a „Mura“ Mursko Središće od listopada 2018. godine predano i pomno uvježbava novu predstavu za odrasle – komediju SEKS I GROD. Autor teksta i scenarija predstave, a ujedno i redatelj iste,  je voditelj dramske sekcije Bojan Bračko. Komedija je napisana tijekom kolovoza i rujna 2018. godine. Probe se održavaju 2 puta tjedno u Društvenom domu Peklenica i prostoriji KUD-a „Mura“ u Murskom Središću.

Radnja komedije SEKS I GROD odvija se u kvartovskom kafiću grada u Međimurju. Pet žena – „dragih prijateljica“ (Barbara, Marija, Kata, Tatjana i Nikolina) se druži uz kavu i „konkretno“ piće, te zdušno i detaljno  pretresaju aktualna obiteljska, susjedska, sportska, gospodarska, gradska i svjetska zbivanja i događaje. Konobar Pišta, dobrodušni i prostodušni međimurski muž i radni čovjek, ne može se načuditi količini tračeva, gluposti i jala koji čuje od  ekipe u kafiću. Lokalni gradski zavodnik Kristijan pokušava zavesti bilo koju od žena i uzda se, kao svaki pravi Hrvat, u moto da se novcem sve može kupiti. Komične situacije i dijaloge svojim filozofskim i dubokoumnim mislima i kritikama nadopunjuje lokalni pijanac Žejni Franc.

Predstava traje 40 minuta. Dijalozi su na izvornom povijesnom hrvatskom kajkavskom jeziku, točnije serjojnskom (Mursko Središće) dijalektu kajkavskog jezika.

Lica predstave SEKS I GROD tj. glumci dramske sekcije su:

BARBARA zvana BARA…………….. glavna tračerica – Marina Rajf

KATA…………………………………………..doglavna tračerica –  Mirjana Šoštarić

MARIJA zvana MARA………………….povratnica iz Njemačke – Štefanija Žganec

TATJANA…………………………………….snaha iz Rusije – Melita Nađ

NIKOLINA…………………………………..gradska posvuduša iz Dalmacije–Jelena Moharić

KRISTIJAN…………………………………..gradski zavodnik – Denis Halas

PIŠTA…………………………………………..konobar – Josip Rob

ŽEJNI FRANC………………………………lokalni pijanac – Bojan Bračko

 

Svjetska pretpremijera komedije SEKS I GROD očekuje se krajem siječnja ili početkom veljače 2019. godine, i to u Društvenom domu Peklenica, na „domaćem terenu“ pozornice gdje se i održavaju probe. Nakon toga slijedi premijera u Centru za kulturu Mursko Središće, a zatim gostovanja u Križovcu, Vratišincu, Žiškovcu i na Festivalu kazališnih amatera Međimurja u Prelogu.

Srdačno ste pozvani da uživate u SEKSU I GRODU, u 40 minuta smijeha i zabave, te date podršku našim vrlo aktivnim glumicama i glumcima, koji se uvijek rado uključuju i u druge manifestacije u organizaciji KUD-a „Mura“ i Grada Mursko Središće.

(rt, foto: Tin Tomanić)