Sekcija sportskih novinara održala radionicu “Osnove digitalne fotografije”

Sekcija sportskih novinara Međimurja nastavila je s aktivnostima edukacije svojih članova. Nakon prošlogodišnje radionice iz Sportskog izvještavanja, ove godine dogovorene su dvije radionice na temu fotografije. Partner Sekciji u održavanju radionica je Fotoklub Čakovec čiji je predsjednik Davorin Mance jučer (utorak 17. travnja) u prostoriji čakovečkih Gradskih bazena Marija Ružić održao prvu radionicu na temu “Osnove digitalne fotografije”. Radionica koja je trajala dva školska sata većim dijelom je protekla u formi predavanja gdje su članovi Sekcije bili upoznati s abecedom fotografiranja. Radionica je bila osmišljena kao dvosmjerna u kojoj su sportski novinari govorili o svojim iskustvima i problemima s kojima se susreću prilikom fotografiranja, prije svega, sportskih događaja. Uz stručno vođenje predavača, naučili su kako pravilno kadrirati, koristiti osvjetljenje, postići stabilnost kod fotografiranja, izraditi dobar portret i brojne druge cake fotografskog zanata. Jedna od naučenih novina je bila i kako s postojećim fotoaparatom ili mobitelom napraviti solidnu fotografiju. Po završetku radionice Mance je izrazio zadovoljstvom povratnom informacijom i interesom sportskih novinara za napredovanje. “Vidjelo se po pitanjima da žele saznati nove stvari koje mogu primjeniti u svom poslu” poručio je Mance.

Suradnja između Fotokluba Čakovec i Sekcije sportskih novinara bit će nastavljena održavanjem još jedne radionice na jesen. Ta radionica više će se baviti praktičnim problemima s kojima se sportski novinari i reporteri susreću u svakodnevnom obavljanju posla. Održavanje radionice podržao je i omogućio Hrvatski zbor sportskih novinara.

Od sljedećih aktivnosti, Sekcija za 1. lipnja organizira u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanicom Čakovec izlet na  Ravnu Goru koji će biti iskorišten i za održavanje kratkog predavanja kojeg će pripremiti HGSS-ovci.

(tekst i foto Tomica Jakopec)

predsjednik