Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

Čakovečka ljetna sportska priča ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” nastavlja se kampom iz gimnastike. 13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan, a trenerica kluba Marija Jurak Bošnjak kazala je kako je odaziv djece iznad svih očekivanja.

-Bilo je najavljeno oko 100 školaraca, ali nam se odazvala i skoro 50% posto više od tog broja. Zbog toga nam je poprilična gužva u Macanovom domu, ali koristimo i vanjske terene pa uspijevamo odraditi sve planirane aktivnosti- rekla je Jurak Bošnjak i još jednom pohvalila veliki interes za ovaj bazičan sport.

Polaznici su podijeljeni u šest grupa s kojima radi šest trenera na šest postaja. Na šest sprava kroz 15 minutne programe polaznike uče osnovama gimnastike.

-Potvrđujemo da smo grad sporta, ali i grad gimnastike. Upravo su kampovi vrlo često prvi dodir djece s gimnastikom i nakon toga odluče trenirati baš ovaj sport. Tko zna, možda se među njima skriva novi Filip Ude ili nova Tijana Tkalčec- zaključila je trenerica u najtrofejnijem čakovečkom sportskom klubu.

Ljetni sportski kampovi održavaju se od 2006. godine, a organizator je Zajednica sportskih udruga Čakovca dok je pokrovitelj Grad Čakovec. Ove godine projekt je uspješno prijavljen i na natječaj Poticanja programa lokalnog športa Središnjeg državnog ureda za šport. Svaki sudionik kampova ima osigurano bezalkoholno osvježenje i dobiva majicu. Podsjetimo kako će polaznici koji će imati najviše sudjelovanja na kampovima biti proglašeni najsportašima na prigodnoj svečanosti prilikom proglašenja Najsportaša Grada Čakovca za 2018.

( Miljenko Dovečer, Tomica Jakopec, Foto TJ)