Radionice modelarstva i maketarstva o zmaju Pozoju i obitelji Zrinski

Udruga Međimurski informatički klub organizator je akcije „Pozoji nad gradom Čakovcem“ koja je na ovogodišnjem natječaju Naj-akcija Grada Čakovca za 2021. godinu proglašena najboljom. Ista će se prigodno održati u vrijeme obilježavanja Dana grada Čakovca, od 27. do 29. svibnja, u jezeru podno zidina Staroga grada.

Cilj akcije je povezivanjem različitih dijelova međimurske povijesti i zavičajne tradicije s kreativnim i praktičnim primjerima, najmlađe stanovnike grada na interaktivan, zanimljiv i poučan način upoznati s povijesnom i kulturnom baštinom Čakovca.

Tijekom tri dana održat će se tri edukativno-kreativne radionice modelarstva i maketarstva, namijenjene vrtićarcima i školarcima, koje će voditi Nenad Martinec, Katica Mikulaj Ovčarić, Renata Martinec i Kristijan Ovčarić.

četvrtak, 27. svibnja od 16 do 19 sati na rasporedu je radionica „Legende o zmaju Pozoju i priča o obitelji Zrinski, u sklopu koje će polaznici poslušati kratko povijesno predavanje prepuno zanimljivih činjenica i legendi, a nakon toga izrađivati plakate, krune i magnete na zadanu temu.

Obrana od zmaja Pozoja naziv je radionice zakazane za petak, 28. svibnja s početkom u 15 sati. Stručni voditelji podučit će djecu pravilnom rukovanju priborom i alatima te izradi kruna, štitova i mačeva potrebnih za borbu sa strašnim zmajem.

Posljednji dan, u subotu, 29. svibnja mališani će samostalno izrađivati i oslikavati zmajeve od papira, a potom i odmjeriti vještine u natjecanju puštanja zmajeva. Radionica „Izrada i oslikavanje zmaja Pozoja“ počinje u 10 sati, dok je svečano obilježavanja Dana grada Čakovca zajedničkim puštanjem zmajeva predviđeno u 11:30. 

Na radionice se mogu prijaviti svi zainteresirani vrtićarci i školarci i to putem elektroničke prijave u nastavku, ujedno objavljene i na internetskoj stranici udruge Međimurski informatički klub.

PRIJAVA NA RADIONICE:

https://forms.office.com/r/SKLxM4eFZv

https://mik.hr/naj-akcija/