Pušten vlasnik teretane, ne zna se prijeti li mu kazna: “Teretana je zapečaćena, ne može ponoviti djelo”

Pritvoreni vlasnik zagrebačke teretane Andrija Klarić je pušten iz pritvora nakon što je saslušan u državnom odvjetništvu.

U utorak ujutro je državni inspektorat zapečatio njegovu teretanu dok mu je inspekcija civilne zaštite odredila 30 tisuća kuna novčane kazne. Klarić je pušten iz pritvora nakon što je saslušan u državnom odvjetništvu.

Odvjetnik Andrije Klarića, Gordan Marović, za Vijesti Nove TV pojasnio je što će se dalje događati.

“Odgovarao je na pitanja državnog odvjetništva, aktivno se branio, detaljno iznio što je imao. Zamjenica državnog odvjetnika odlučila je da neće tražiti istražni zatvor. Znači da će biti pušten na slobodu”, kazao je Marović.

O tome hoće li biti podignuta kaznena prijava ili ne, kaže, odlučit će državno odvjetništvo. “U rukama državnog odvjetništva je odluka o tome hoće li nastaviti progon i podignuti optužnicu ili ne, ja se nadam da neće, ali ne isključujemo i tu mogućnost”, kazao je Marović.

Trenutno se ne zna prijeti li Klariću još nekakva kazna. “Nemamo još za sada nikakvo rješenje od Državnog inspektorata, ako što i dođe – imamo pravne lijekove koje ćemo iskoristiti. Teretana je zapečaćena, on nije više u mogućnosti počiniti ponavljanje ovog djela i zato mu nije određen istražni zatvor”, objasnio je Marović.

Andrija Klarić, vlasnik koji je u ponedjeljak otvorio vrata svoje teretane u Zagrebu, kažnjen je s ukupno 30 tisuća kuna odlukom Stožera civilne zaštite, dok mu je Državni inspektorat zapečatio objekt na 30 dana ili do opoziva odluke Stožera.

(Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/ , foto: Screenshot)