PU međimurska obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Preventivno-represivne aktivnosti usmjerene su na utvrđivanje prekršaja nepropisnog parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom

Proteklog petka, 3. prosinca 2021. godine, u prijepodnevnim satima na parkiralištima trgovačkih centara na području gradova Čakovec, Prelog i Mursko Središće, policijski službenici Policijske uprave međimurske obilježili su Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Prilikom redovne službe provodili su preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na utvrđivanje prekršaja nepropisnog parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i utvrđivanja prekršaja neovlaštenog korištenja oznake pristupačnosti.

Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici građanima su dijelili preventivne letke „Zaustavljanje i parkiranje – kada i kako?“.

Ovim aktivnostima želi se senzibilizirati građane na dosljedno poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te skrenuti pozornost na problem parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom od strane sudionika u prometu, a koji nemaju pravo korištenja tako označenih mjesta.

Tijekom provođenja preventivno-represivnih aktivnosti temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirana su četiri počinitelja, dok je jednom počinitelju izdano upozorenje.

(tekst i foto: PU međimurska)