PU međimurska obilježila Međunarodni dan djece žrtava nasilja

Policijski službenici obilježavanje održali u suradnji s Dječjim vrtićem „Cipelica“ iz Čakovca, društvom „Naša djeca Čakovec“ i Podružnicom Obiteljskog centra Čakovec

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec uz podršku policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave te u suradnji s Dječjim vrtićem „Cipelica“ iz Čakovca,  društvom „Naša djeca Čakovec“ i Podružnicom Obiteljskog centra Čakovec, u petak, 4. lipnja 2021. godine, u jutarnjim satima u Čakovcu, na Trgu Republike, uspostavili su informativni punkt i obilježili Međunarodni dan djece žrtava nasilja.

Obilježavanjem Međunarodnog dana djece žrtava nasilja želi se dodatno senzibilizirati javnost na ovaj problem i podsjetiti da je svaki oblik nasilja nad djecom neprihvatljiv. Nasilje nad djecom može se pojaviti u različitim oblicima, a između ostalog može se pojaviti  kao fizičko i psihičko nasilje, seksualno iskorištavanje, a u današnje vrijeme često kao i nasilje putem interneta.

„Svaki oblik nasilja nad djecom, bez obzira na težinu, je neprihvatljiv, a svi odrasli imaju i moralnu i zakonsku obavezu štititi i osiguravati prava djece, odnosno ukazivali na njihovo kršenje“ – poruka je policijske službenice za prevenciju, Nataše Jalšovec – Tomašić.

(tekst i foto: PU međimurska)