Ptičarenje uz stručno vodstvo u Perivoju Zrinski i na Svetomartinskoj Muri

Promatranje ptica sve je popularnija rekreativna aktivnost u prirodi među svim uzrastima. Promatrača ptica ima sve više diljem Europe, ali i Hrvatske. Međimurje ima nekoliko odličnih lokaliteta za ptičarenje, stoga Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode nastavlja organizirati ovu poučnu i zabavnu aktivnost.

Povodom obilježavanja Dana Međimurske županije Međimurska priroda organizira promatranje ptica u Čakovcu i Žabniku. Najprije će se poučna šetnja i ptičarenje održati u Perivoju Zrinski u petak 26. travnja  od 18 do 19 sati. Okupljanje zainteresirane javnosti bit će u 18 sati na ulazu u Perivoj Zrinski iz smjera Trga Republike. Međimurska priroda osigurat će dalekozore, stručnu literaturu, a šetnju će voditi stručni edukatori za prepoznavanje ptica odnosno djelatnici Međimurske prirode. Naravno, tko ima i želi, može ponijeti vlastite knjijge/vodiče za prepoznavanje vrste ptica i/ili dalekozore.

Dan kasnije, u subotu 27. travnja, ptičari će moći u ranim jutarnjim satima uz stručno vodstvo promatrati ptice na Svetomartinskoj Muri u Žabniku. Start i okupljanje ptičara bit će u 7 sati kod promatračnice za ptice, a predviđeno trajanje ptičarenja je do 9 sati.

Oba programa, pod nazivom Ptice u Perivoju Zrinski i Ptice na Svetomartinskoj Muri besplatna su i prigodna za sve generacije.

Roberta Radović