“Psihološki ponedjeljak: Psihologija darivanja” – tribina magistre psihologije Josipe Mrla

U ponedjeljak 10. prosinca 2018. u 18 sati  u multimedijalnu dvoranu Knjižnice “Nikola Zrinski”  na tribinu pod nazivom “Psihološki ponedjeljak: Psihologija darivanja”. Tribina je  tematski posvećenoj temi darivanja, a uređuje je i vodi magistra psihologije Josipa Mrla.

Slijedom “Božićne priče” Charlesa Dickensa, dotičemo se teme blagdanskog duha, i propitkujemo gdje su se danas pozicionirala tri “duha Božića”. Gdje se smjestio konzumeristički, a gdje blagdanski duh? Treba li darivati u suvremenoj kulturi materijalnoga preobilja, kako i zašto (se) darivati, i što o svemu tome može reći pozitivna psihologija, saznajte na tribini mlade čakovečke magistre psihologije Josipe Mrle.

Josipa Mrla, magistra psihologije, diplomirala je 2016. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Zaposlena je u području kliničke psihologije, na Odjelu psihijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec.
Članica je Društva psihologa Varaždin, koje okuplja psihologe Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, obuhvaćajući i aktivnosti Psihološkog savjetovališta “Psiheraj”, predavanja i radionice za široko zainteresiranu javnost. Članica je i Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije.
Edukantica je drugog stupnja psihoterapeutske edukacije iz bihevioralno-kognitivne terapije.

Gordana Vidović
dipl.bibl./prof.
Informator na Općem odjelu
Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec