Provedene aktivnosti uz akcija “Poštujmo naše znakove” i “Sigurno u školu s HAŠK-om”

Akcija se tradicionalno održava svakog rujna, a namijenjena je učenicima prvih razred    

U ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine na Trgu Republike u gradu Čakovcu za sve učenike prvih razreda osnovnih škola s područja grada Čakovca organizirana je akcija pod nazivom “Poštujte naše znakove“ i “Sigurno u školu s HAK-om“. Akciju su organizirali Policijska uprava međimurska, Auto klub Čakovec, Grad Čakovec  te Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Akcija, koja se tradicionalno održava svakog rujna, bila je namijenjena učenicima prvih razreda I., II., III. osnovne škole, Osnovne škole Ivanovec, Osnovne škole Kuršanec i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Ovim preventivnim aktivnostima obuhvaćeno je oko 270 učenika prvih razreda.

Okupljenu djecu pozdravili su  saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač, župan Međimurske županije, Matija Posavec i tajnica Auto kluba Čakovec, Darinka Tompoš,
koji su okupljenim učenicima ukazali na vrlo veliku važnost poštivanja prometnih pravila i propisa uz ukazivanje na opasnosti koje im prijete u prometu.

Sigurno kretanje prometnicama na posebno izrađenom pješačkom poligonu prezentirali su policijski službenici Policijske uprave međimurske i volonteri Gospodarske škole Čakovec,
koji su prisutni u gotovo svakoj aktivnosti ovakvog i sličnih sadržaja.

U cilju što sigurnijeg dolaska do škole, učenicima su podijeljeni različiti promidžbeni materijali Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Hrvatskog auto kluba, Auto kluba Čakovec, kao i reflektirajuće kišne kabanice Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

(tekst i foto PU međimurska)