Provedena preventivno-represivna akcija “Ne budite označeni”

Akcija je provedena u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije

U utorak, 26. listopada 2021. godine na području grada Preloga od 9 do 11 sati policijski službenici Policijske postaje Prelog proveli su aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Ne budite označeni“.

Akcija je provedena u suradnji s članovima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije cilju skretanja pozornosti građana na problem parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom od strane sudionika u prometu, koji nemaju pravo korištenja tako označenih mjesta. Provedba akcije bila je usmjerena na nadzor javnih parkirališta i kontrola znaka pristupačnosti u gradu Prelogu, kao i na nadzor parkirališta trgovačkih centara.

Tijekom trajanja akcije članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije su građanima dijelili informativne letke, dok su policijski službenici prilikom nadzora parkirališta utvrdili samo jedan prekršaj i novčano sankcionirali nesavjesnog vozača. Ostali vozači su dosljedno poštivali odredbe o parkiranju.

Provedba ovakvih preventivno-represivnih akcija doprinosi senzibiliziranju građana te poštivanju zakonskih odredbi koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima, što u konačnici rezultira smanjenjem počinjenja takve vrste prekršaja.

(tekst i foto: PU međimurska)