Provedena preventivna akcija „Mopedisti i motociklisti oprez!“

Policijski službenici prezentirali su opremu koju prometna policija koristi u svakodnevnom radu, kao i vozilo Mobilnog preventivnog centra policije

Protekle subote, 11. rujna 2021. u vremenu od 8,00 do 16,00 sati koristeći vozilo Mobilnog preventivnog centra policije policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, u Čakovcu, Sajmišnoj ulici, tijekom održavanja javnog okupljanja u organizaciji članova udruge “Free Riders Pikač” iz Čakovca, proveli su preventivnu akciju „Mopedisti i motociklisti oprez!“.

Za posjetitelje ovog velikog događaja na informativnom punktu policijski službenici prezentirali su opremu koju prometna policija koristi u svakodnevnom radu,  kao i vozilo Mobilnog preventivnog centra policije.

Također, prezentirane su aktualne preventivne aktivnosti usmjerene prema vozačima mopeda i motocikala, kao i najugroženijim sudionicima u prometu. Uz pružanje korisnih informacija o pravilnom kretanju prometnicama s naglaskom na poštivanje zakonskih odredbi, posjetiteljima su dijeljeni preventivno-promotivni materijali Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

(tekst i foto: PU međimurska)