Provedena preventivna akcija “Budi vidljiv-budi siguran”

U petak, 2. prosinca 2022. godine u vremenu od 5,30 do 7,30 sati provedena je preventivna akcija “Budi vidljiv-budi siguran“.

Policijska postaja Prelog akciju je provela kod Crkve Svetog Jakoba u Prelogu, Policijska postaja Čakovec kod Crkve Svetog Nikole u Čakovcu, Postaja prometne policije Čakovec kod Crkve Svetog Antuna Padovanskog  u Čakovcu i Policijska postaja Mursko Središće kod Crkve Marije Kraljice i Svetog Ladislava u Murskom Središću.

Akcija se provodila po prije i po završetku misa zornica, kojom prilikom je prisutnima spomenuto, kako je radi vlastite sigurnosti, vrlo važno da su vidljivi osobito kada se kreću u ranojutarnjim satima u doba smanjene vidljivosti kada su obično obučeni u tamniju odjeću.

Građanima su podijeljene reflektirajuće narukvice koje će stavljati na rukav kaputa ili jakne svaki puta kada sudjeluju kao pješaci u prometu u doba smanjene vidljivosti.

Na ovaj način želja nam je doprinijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu što se tiče starije populacije koja se kreće u svojstvu pješaka, u doba smanjene vidljivosti po cestama.

Reflektirajuće trakice osigurali su Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Grad Čakovec, kao partneri Policijskoj upravi međimurskoj u projektu „Ne želim biti žrtva u prometu“.

(tekst i foto: PU međimurska)