Provedena akcija „Poštujte znak pristupačnosti” – utvrđeno je 11 prekršaja nepropisnog parkiranja

Tijekom akcije utvrđeno je 11 prekršaja nepropisnog parkiranja

Početkom kolovoza ove godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su aktivnosti iz akcije „Poštujte znak pristupačnosti!“.

Akcija je prvenstveno bila usmjerena na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje reguliraju nepropisno parkiranje, posebice na parkirnim mjestima koja su isključivo namijenjena osobama s posebnim potrebama. Prilikom obilaska parkirnih mjesta na području grada Čakovca, policijski službenici nadzirali su parkirna mjesta isključivo namijenjena za osobe s invaliditetom (označena znakom pristupačnosti za osobe s invaliditetom) te su pritom sankcionirani svi vozači koji su nepropisno parkirali svoja vozila.
Ukupno je utvrđeno 11 prekršaja nepropisnog parkiranja. Devet prekršitelja sankcionirano je izricanjem novčanih kazni u iznosu od 700 kuna, dok su dva prekršitelja sankcionirana izricanjem pismenog upozorenja.

Osnovni cilj provođenja ovakvih i sličnih akcija je podizanje razine svijesti kod svih sudionika u cestovnom prometu te senzibilizacija s građanima čije je kretanje zbog njihove fizičke hendikepiranosti (invaliditeta), ograničeno.

Ujedno, koristimo prigodu da uputimo apel svim sudionicima u cestovnom prometu da u situacijama kada susretnu vozilo označeno znakom pristupačnosti za osobe s invaliditetom, povećaju razmak između vozila, smanje brzinu vožnje i povećaju oprez te svakako s dužnim poštovanjem i strpljenjem uvaže svaku njihovu radnju u prometu.
Ne parkirajte na mjestima označenim znakom pristupačnosti!

(tekst i foto: PU međimurska)