Proveden streljački turnir “Kup Grada Čakovca”

U subotu i nedjelju 28. i 29. svibnja 2022.godine na streljani GP EKOM-a u Čakovcu, Streljačko društvo „Mihovil“ iz Čakovca organiziralo je tradicionalni sedmi po redu streljački turnir pod nazivom „Kup Grada Čakovca“, koji se održava u partnerstvu i pod pokroviteljstvom Grada Čakovca.

Na turniru je nastupilo 11 natjecateljica i 64 natjecatelja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u pucanju iz pištolja kalibra 9 mm na udaljenosti 25 metara, a bodovale su se tri serije po sedam minuta trajanja u pucanju 10 metaka u mete. Nastupilo je 19 ekipa koje su sačinjavale po tri člana.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa IPA Međimurje (Marija Horvat, Gordana Štefinec i Danijela Turk), drugo mjesto osvojila je ekipa SK Alzas iz Čakovca (Ana Marija Horvat, Maja Krčelić i Natalija Kikelj Vugrinec) dok su treće mjesto osvojile žene iz ekipe SK Breza iz Zagreba (Irma Gračić, Caroline Mamić i Jacgueline Brown).

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija natjecateljica bila je Natalija Kikelj Vugrinec iz SK Alzas, druga je bila Marija Horvat iz IPA Međimurje, dok je treće mjesto zauzela Vlatka Pervan iz SK Medveščak iz Zagreba.

U muškoj brojnijoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa SK Fortica iz Otočca (Josip Dujmović, Perica Rosandić, Denis Mrla), druga je bila ekipa SK LAS II iz Zagreba (Hrvoje Mandić, Vladimir Lešnjaković, Kristijan Šimurina), dok je treća bila ekipa ŠSK Podravka iz Koprivnice (Marin Mlinarić, Zoran Hemetek, Boris Kovačić) od ukupno 16 ekipa.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji najbolji na turniru je bio Tomislav Čančarević iz SD Sveučilište iz Zagreba, drugi je bio Denis Mrla iz SK Fortica iz Otočca, a treće mjesto sa najboljom posljednjom ispucanom serijom bio je Marin Mlinarić iz ŠSK Podravka iz Koprivnice.

Za napomenuti je da su na ovom streljačkom turniru nastupili strijelci iz cijele Republike Hrvatske te je konkurencija u ovoj disciplini bila vrlo jaka, mišljenja po pojedincima da je ovo natjecanje „malo državno prvenstvo“, dok se iz godine u godinu povećava broj natjecatelja te je turnir sve zahtjevniji organizatorima. Unatoč lošem vremenu, posjetitelji su imali priliku popratiti sportsko streljački dio programa Dani Grada Čakovca.

Ovo natjecanje u organizaciji Streljačkog društva „Mihovil“ samo je jedan u nizu programa popularizacije streljačkog sporta u našoj županiji u kojoj djeluje nekoliko streljačkih društava i klubova koji se natječu u raznim disciplinama puške i pištolja. Ovim turnirom privukli smo streljačku populaciju iz raznih krajeva lijepe naše te su na ovaj način upoznali naš lijepi kraj. Zadovoljstvo sudionika pri dolasku i odlasku bez obzira na postignute sportske rezultate te riječi pohvale za organizaciju natjecanja daje vjetar u leđa ekipiranom Streljačkom društvo Mihovil u budućim organizacijama sličnih natjecanja.

Ovim putem se zahvaljujemo Gradu Čakovcu i djelatnicima GP EKOM na razumijevanju i pomoći u organizaciji ovakve manifestacije.

Predsjednik SD Mihovil

Vjeran Horvat