Prometni znak koji predstavlja opasnost! Do sada je uništio desetke automobila!

U Murskom Središću između lokala Lutrije i trgovine KITRO nalazi se omanje parkiralište. Zbog frekvencije prometa ono je gotovo uvijek puno, no prvo parkirno mjesto izaziva strah i zgražanje građana te ga ako mogu uvijek izbjegavaju.

Samo parkirno mjesto je u redu no prometni znak koji se nalazi baš u njemu ima sasvim suprotnu funkciju od one koja mu je namijenjena. On vozače upozorava da izlaze na glavnu cestu, kao da su oni idioti i to ne vide vlastitim očima, pa je tako očiti primjer suprotnosti svoje namjene. I opet nećemo kriviti prometni znak jer krivo je mjesto na kojem je on postavljen.

A postavljen je tako da oni koji parkiraju na tom prvom parkirnom mjestu, pogotovo ako je do njih parkiran i drugi automobil, teško mogu manevrirati u kretanju, pogotovo unazad, te ne oštetiti svoje vozilo. Bili smo svjedoci otkidanja mnogih retrovizora i drugih oštećenja poput ogrebotina, ali neki nisu imali takvu sreću pa su uništili cijelu stranu svog automobila.

Na naš upit Grad nam je odgovorio da to nije u njegovoj nadležnosti, a onima koji su nadležni baš se fućka. Taj prometni znak je već toliko oštećen i iskrivljen da sam po sebi izgleda smiješno, a vidljivi su znakovi pokušaja njegovog fizičkog uklanjanja od strane oštećenih vozača.

Zato svi vi koji parkirate na tom ukletom prvom mjestu, pripazite i oprezno izlazite s njega da ne bi prošli kao desetine drugih prije vas.

(R. Tomanić, foto: rt)