Projekt “Predškolarci na bazenu” – 100 čakovečkih mališana učilo plivati

Jedinstveni projekt „Predškolarci na bazenu“, koji je završio prošli tjedan okupio je 100 djece iz nekoliko čakovečkih vrtića. Projekt je provela Udruga za šport djece i mladeži „Športko“, a financirao ga je „Koordinacijski odbor Grada Čakovca – Prijatelj djece“. Kako je objasnila Tea Kolarić, tajnik udruge, tijekom četiri susreta djeca iz vrtića Cipelica, Cvrčak, Maslačak, Vjeverica, Mrav, Krijesnica, Zvjezdice, Pirgo i Bambi upoznala su čari plivanja.

„Predškolarci su bili podijeljeni u homogenizirane grupe te su se pritom pridržavale sve mjere i preporuke vezane uz COVID-19“ istaknula je Kolarić. Govoreći o reakciji polaznika kazala je da su bili oduševljeni te je posebno veseli što su jedva čekali kada će opet moći na bazen. „Uspješno smo odradili i ovaj projekt, uostalom kao i brojne druge, te se sada okrećemo našim aktivnostima koje startaju s početkom nove školske godine“ izjavila je Kolarić.

Djeca koja su  kroz projekt „Predškolarci na bazenu“ usvojila elemente plivanja prelaze u „Čakovečki plivački klub“, a ona s osnovnim znanjem nastavljaju svoj plivački put u „Udruzi za šport djece i mladeži“ kroz rad Male škole plivanja koja je namijenjena djeci od 5 do 7 godina.

(Miljenko Dovečer, foto: Udruga Športko)