Preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu

Policijski službenici prometne policije pješacima i vozačima bicikla podijelili prigodne edukacijske materijale

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su u jutarnjim satima, u četvrtak, 3. veljače u Strahonincu, kod Osnovne škole Strahoninec i 15. veljače 2022. godine u Mačkovcu, kod trgovine u Ulici Josipa Jelačića provodili su preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u prometu.

U cilju preveniranja prometnih nesreća s najtežim posljedicama u kojima stradavaju pješaci i biciklisti, policijski službenici prometne policije vrlo često provode preventivne akcije kako bi spomenute kategorije sudionika u cestovnom prometu dodatno educirali, odnosno podsjetili na važna prometna pravila i propise.

Preventivne aktivnosti u Strahonicu i Mačkovcu posebno su bile usmjerene prema osobama starije životne dobi. Naši najstariji žitelji vrlo često zbog nepridržavanja i nepoštivanja osnovnih prometnih pravila i propisa stradavaju u prometnim nesrećama. U zimsko vrijeme dani su kraći i brzo se smrači, čime se smanjuje vidljivost pješaka i biciklista koji sudjeluju u cestovnom prometu. Posebice ako nose tamnu odjeću, voze neosvijetljeni bicikl, nemaju reflektirajući prsluk i slično.

Za vrijeme akcije prometni polcijski službenici pješacima i vozačima bicikla podijelili su prigodne edukacijske materijale (letke, brošure…).
                                                                                             

Tijekom provođenja preventivnih aktivnosti policijski službenici prometne policije pješacima i vozačima bicikla podijelili su prigodne edukacijske materijale.

(tekst i foto: PU međimurska)