Preventivna akcija uz dane općine u Goričanu

Provedene aktivnosti iz preventivnog projekta „Zajedno do veće sigurnosti“ i preventivnih aktivnosti pod sloganom „Sigurno u prometu“

U subotu, 24. lipnja 2023.godine u popodnevnim satima u Goričanu, temeljem dobre suradnje i poziva načelnika Općine Goričan, na prostoru rekreacijske zone „Šoderica“, u sklopu održavanja „Dana Općine Goričan“, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Postaje prometne policije Čakovec (motorist), uspostavili su informativni punkt policije.

Na punktu su posjetitelji upoznati s različitim preventivnim aktivnostima policije te su im pruženi odgovori na mnogobrojna pitanja iz domene rada policije, a ujedno su im i prezentirani aktualni natječaji Ministarstva unutarnjih poslova i uvjeti upisa kandidata u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Svim posjetiteljima omogućeno je razgledavanje policijskog vozila i policijskog motocikla, što je kod istih izazvalo veliku zainteresiranost, posebice djece, obzirom da im je pružena mogućnost da takve trenutke ovjekovječe fotografiranjem. Posjetiteljima su također dijeljeni savjeti o samo zaštitnim mjerama vezanim na kažnjiva ponašanja, gdje im je posebna pozornost skrenuta na mjere prevencije od provalnih krađa koja mogu građani provoditi samostalno. Najmlađi posjetitelji info punkta informirani su i educirani o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće opreme, a ujedno su darivani i reflektirajućim promotivnim materijalima u vidu trakica i privjesaka koji su pribavljeni putem sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Potporu aktivnostima policije svojim prisustvom na informativnom punktu pružio je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković, dok su kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korištene brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci i vozači bicikla sigurno u prometu“, brošura „Postani policajac/policajka“, kao i dr..

(tekst i foto: PU međimurska)