Preventivna akcija „The Honest Truth“ provedena u ugostiteljskom objektu Paladin

Proteklog petka, 10. studenoga u Čakovcu, u ugostiteljskom objektu Paladin policijske službenice Policijske uprave međimurske u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti provele su preventivnu akciju „The Honest Truth“, na temu „Alkohol i droga“.

Tijekom akcije u ugostiteljskom objektu postavljen je baner, dok se na TV prijamnicima puštao video spot s korisnim savjetima o najčešćim uzročnicima prometnih nesreća.

Prilikom posluživanja pića stavljeni su podmetači s porukama vezanim uz alkohol i drogu. Posjetitelji lokala , ukoliko su konzumirali alkohol, mogli su se podvrći alkotestu, kojom prilikom su policijske službenice mlade ukratko informirale o opasnosti konzumiranja alkohola i droga prilikom upravljanja vozilom.

Ova akcija provodi se u cilju senzibiliziranja mladih vozača da ne konzumiraju alkohol i drogu ukoliko poslije sjedaju za upravljač vozila.Također ovom akcijom na jedan pristupačniji način likovima iz kampanje želi se mlađoj populaciji probuditi svijest o uzročnicima prometnih nesreća i posljedicama koje uslijed njih nastaju te kako se zapravo malim promjenama mogu spasiti životi.

(http://medjimurska.policija.hr, foto: PU međimurska)