Preventivci iz Policijske postaje Mursko Središće proveli aktivnosti iz akcije “Vidjeti i biti viđen”

Osnovni cilj provođenja ovakvih akcija, nije sankcioniranje sudionika u cestovnom prometu već podizanje svijesti svih sudionika o važnosti korištenja svjetala i reflektirajućih materijala jer time štite sebe, a i druge sudionike te se sprečavaju stradavanja u cestovnom prometu

Prošle srijede, 17. ožujka 2021. godine policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće proveli su aktivnosti iz preventivno-represivne akcije “Vidjeti i biti viđen”.

Kontrolni punktovi uspostavljeni su u Murskom Središću, Peklenici, Podturnu, Ferketincu, Hlapičini, Selnici, Štrigovi i Macincu.

Policijske aktivnosti iz spomenute akcije prvenstveno su bile usmjerene prema vozačima motornih vozila, biciklistima i pješacima, uz naglasak na kontrolu poštivanja zakonske obveze korištenja svjetlosne signalizacije u cestovnom prometu te potrebe obilježavanja raznim reflektirajućim materijalima. Osnovni cilj provođenja ovakvih akcija, nije sankcioniranje sudionika u cestovnom prometu koji ne poštuju spomenuta odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, već podizanje svijesti svih sudionika o važnosti korištenja svjetala i reflektirajućih materijala jer time štite sebe, a i druge sudionike te se sprečavaju stradavanja u cestovnom prometu.

Tijekom akcije ukupno je utvrđeno 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od spomenutog broja utvrđenih prekršaja, prekršiteljima je izdano sedam upozorenja, dok su preostali prekršitelji novčano sankcionirani. Najviše utvrđenih prekršaja, točnije njih sedam, odnosilo se na nepropisnu uporabu svjetala u prometu.

Svim nadziranim sudionicima tijekom provođenja akcije podijeljeni su promidžbeni materijali.

(tekst i foto: PU međimurska)