Premijer, predsjednik Sabora i ministri posjetili Špancirfest i Bučograd

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Planković, u društvu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek i ministra državne imovine Marija Banožića, posjet Varaždinskoj županiji u četvrtak, 29. kolovoza, nakon Gornjeg Kneginca, Vinice i Sveučilišta Sjever, završio je na Špancirfestu. – Ovo je prigoda da vidimo i glavnu turističku atrakciju Varaždina i Varaždinske županije. 150 tisuća ljudi ga posjeti svake godine i ja dolazim ovdje sa zadovoljstvom i čestitam i gradonačelniku i Turističkoj zajednici grada Varaždina na uvijek lijepih i sadržajnih deset dana – rekao je premijer, uz napomenu da ova manifestacija u Varaždin privlači brojne domaće i strane goste.

Predsjednik Vlade je, uz Špancirfest, posjetio i Bučograd gdje se u četvrtak predstavila općina Vidovec. Dočekao ga je domaćin, načelnik Bruno Hranić koji ga je upoznao s investicijama i projektima koji se provode na području općine Vidovec i tom mu prilikom zahvalio na pomoći i susretljivosti oko projekata. Jedan od njih izuzetno je važna za Vidovec kao razvijenu poljoprivrednu sredinu.

– Mi smo područje bivše „barutane“ proglasili gospodarskom zonom, to je jako bitno i to će biti isključivo poljoprivredna gospodarska zona. Dakle, poljoprivredno-sabirni distributivni centar. Na Općinskom vijeću donijeli smo odluku da Općina tu neće voditi glavnu brigu o tom području nego da će to preuzeti poljoprivredna zadruga „Varaždinsko povrće“. Gotovi su pregovori, u subotu imamo izvanrednu sjednicu vijeća da se Općina odriče prava gradnje koje je dobila u korist poljoprivredne zadruge „Varaždinsko povrće“. Oni će to otkupiti od države i krećemo u daljnje razvijanje tog poduzetničkog centra s 14 naših zadrugara. Vjerujem da ćemo postati regionalni centar za distribuciju i prikupljanje proizvoda. Najbitnije je da tamo budu hladnjače da se proizvodi mogu skladištiti i da kasnije naši poljoprivrednici mogu postići puno bolju cijenu nego kad je previše proizvoda na tržištu – zaključio je načelnik Hranić.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje

(http://hdzvz.com/hdz)