Praznik rada: SDP u Jami, „slobodnjaci“ na skeli u Fusku

Jučer je u Murskom Središću proslavljen Međunarodni prazni rada i to čak na četiri lokacije. Grad Mursko središće zauzeo je ribnjak Zalešće, SDP terasu kafića Jama, NK Rudar je to učinio u sklopu utakmice s Poletom iz Sv. Martina na Muri, dok su „slobodnjaci“ iskoristili prelijepi ambijent skele na Fusku. O proslavama na Zalešću i Rudaru već smo pisali, a sada donosimo izvješća s ostale dvije proslave.

Svoje tradicionalno obilježavanje 1. Maja GO SDP-a Mursko Središće na čelu s novim predsjednikom Vladimirom Dobranićom održao je kao i svake godine na prostoru ispred kafića Jama. Kako su oni prvi skuhali grah, sve klupe su se ubrzo popunile pa je vladala prilična gužva, no svoju porciju svi koji su ih posjetili su i dobili. Druženje je nastavljeno tijekom čitavog dana i bilo je veselo i zanimljivo.

Takozvani „slobodnjaci“ svake godine Praznik rada obilježavaju na skeli u Fusku. Ovaj put izvrstan grah skuhale su Branka Kraljić i Vesna Horvat, a ovo je bila i ujedno promocija novog pokretnog kafića koji će svoje usluge pružati na ovoj, za sve građane, vrlo poželjnoj lokaciji te je vlasnica ovom prilikom sve prisutne počastio odličnim roštiljem. Veselje sa živom glazbom trajalo je sve dok komarci nisu postali nesnosni pa su ostali samo oni najhrabriji ili „najmokriji“

(R. Tomanić, foto A. Jurak)