POZIV VOLONTERIMA: I ove godine žabe trebaju vašu pomoć!

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i ove godine organizira akciju spašavanja vodozemaca na prometnicama Međimurske županije. Pozivaju se volonteri na sudjelovanje u akciji postavljanja zaštitne ograde, ali i na prenošenje žaba preko prometnica na dijelovima “crnih točki” gdje vodozemci najviše stradavaju. Pomoći se može prvog dana akcije prigodom  postavljanja zaštitne ograde, ali i tijekom ožujka u svakodnevnom prenošenju žaba.

Akcija kreće postavljanjem zaštitnih ograda u subotu 27. veljače. Okupljanje volontera i djelatnika Međimurske prirode je u 9 sati na tri lokacije: U Selnici (ispred Općine), na Ribnjaku Črečan i retenciji Dragoslavec/Križopotje. Preporučuje se odjenuti prikladnu odjeću i obuću te zaštitne rukavice. Odrasli mogu uzeti lopatu i čekić (najbolje model malj).

Prijave za akciju već su u tijeku i dosad su interes i prijavu za volontiranje iskazali profesori i učenici iz Srednje škole Čakovec, Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec, Srednje škole Prelog, zatim članovi KUD-a Selnica te komunalni redari i drugi predstavnici Općina na čijem području se akcija provodi.

Prijaviti na akciju se može e-poštom na adresu: [email protected] ili na mob 095 928 41 45 najkasnije do 22. veljače  2021. Za sve prijavljene organizira se i edukacija/predavanje putem digitalne platforme u utorak 23. veljače 2021. Svi prijavljeni primit će link za pristup online edukaciji. Prijavite se, bit će zabavno i poučno!

Za Međimursku prirodu

Roberta Radović