Policijski službenici uspješno biciklima stigli od Čakovca do Vukovara

Policijski službenici Policijske uprave međimurske i varaždinske, pod sloganom „Policajac za policajca“, nakon dva dana vožnje biciklima i prijeđenih 330 kilometra od Čakovca do Vukovara uspješno su stigli do svoga cilja.

Nakon polaska iz Čakovca biciklima, u petak, 28. rujna i prijeđenih 150 kilometra te odmora u mjestu Višnjica u blizini Virovitice, policijski službenici i njihova pratnja drugog dana vožnje u popodnevnim satima, na sam „Dan policije“ prešavši ukupno 330 kilometara stigli su u herojski grad Vukovar.

Vidno iscrpljeni, ali sretni obišli su mjesta stradavanja međimurskih i varaždinskih policajaca u Domovinskom ratu – Trpinjsku cestu, Mitnicu, Ovčaru i  Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Na mjestima stradavanja i na groblju pomolili su se i zapalili svijeće.

Uz zahvalu svima koji su svojim angažmanom doprinijeli realizaciji ovog projekta biciklom od Čakovca do Vukovara, ostaju i lijepa sjećanja na druženje i iskustvo vožnje biciklom do našeg grada heroja uz želju da ovakva vožnja biciklom postane tradicionalna.“ – naglasio je jedan od inicijatora ovog hvale vrijednog humanitarnog projekta, načelnik Policijske postaje Mursko Središće, Miljenko Vrbanec.

 

(http://medjimurska.policija.hr, foto: PU međimurska)