Policijski službenici PP Čakovec proveli preventivnu akciju “Manje oružja, manje tragedija”

Tijekom provođenja akcije građani koji su željeli ostati anonimni predali jedan startni i jedan malokalibarski revolver

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su u srijedu, 13. srpnja 2022. godine između 9 i 10 sati, u Kuršancu, Varaždinskoj ulici proveli preventivnu akciju “Manje oružja, manje tragedija”.

Podršku akciji svojom nazočnošću dao je Roma mentora za romsko naselje Kuršanec.

Tijekom održavanja akcije policijski službenici su uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije uspostavili informativni punkt, gdje su građani koji su željeli ostati anonimni predali jedan startni i jedan malokalibarski revolver.

Svim građanima koji su posjetili informativni punkt podijeljeni su prigodni promidžbeni materijali.

Ističemo da se protiv građana koji posjedovanje takvog oružja, streljiva i drugih ubojitih sredstva dragovoljno prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena.

Pozivamo građane da ukoliko u svojim domovima posjeduju takva sredstva, a posebice zabranjena pirotehnička sredstva (petarde i redenike), da ih mogu dragovoljno i bez sankcija, predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju.

VRATITE NEPRIJAVLJENO ORUŽJE, MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA, ZABRANJENE PETARDE I REDENIKE I UČINITE SVOJ DOM SIGURNIJIM!
(tekst i foto: PU međimurska)