Policijski službenici na „1. fletni i stekli auto slalomu Prelog 2021.“

Za posjetitelje Mobilnog preventivnog centra policije prezentirane aktualne preventivne aktivnosti    

Protekle subote, 28. kolovoza 2021. godine između 8,00  i 16,00 sati u Gradu Prelogu, u Glavnoj ulici, povodom održavanja natjecanja „1. fletni i stekli auto slalom Prelog 2021.“ policijski službenik za prevenciju Postaje prometne policije Čakovec korištenjem vozila Mobilnog preventivnog centra policije uspostavio je informativni punkt, dok su pomoć pri organizaciji ovog natjecanja sa službenim vozilima i motociklima pružili policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Postaje prometne policije Čakovec i Policijske postaje Prelog.

Za posjetitelje ovog velikog događaja na informativnom punktu prezentirane su aktualne preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao i najugroženijim sudionicima u prometu. Uz pružanje korisnih informacija o pravilnom kretanju prometnicama, posjetiteljima su dijeljeni preventivno-promotivni materijali Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Također posjetiteljima je prezentiran rad Mobilnog preventivnog centra policije, kao i opreme koju prometna policija koristi u  svakodnevnom radu.

„1. FLETNI I STEKLI AUTOSLALOM PRELOG 2021.“ je automobilistički spektakl koje se održao u organizaciji Auto karting kluba „DS RACING“ iz Preloga, uz pomoć Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga, a boduje se za Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu i Otvoreno prvenstvo Zagreba u autoslalomu. Natjecanje se održalo na cesti između Preloga i Otoka, na stazi dugačkoj 1.500 metara. Za vrijeme održavanja natjecatelja vrijedila je posebna regulacija, na način da je bio zatvoren centar Preloga za sav promet osim stanara, kao i dio lokalne ceste LC20060, između grada Preloga i naselja Otoka. Sva vozila koja su sudjelovala u natjecanju bila su  podijeljena u grupe/klase, za prvenstvo Hrvatske: serijski automobili (klasa 1 – do 1200 ccm, klasa 2 – od 1200 do 1600 ccm, klasa 3 – više od 1600 ccm te sprint automobili (klasa 4 – do 1400  ccm (klasa 5 – od 1400 do 1600 ccm, klasa 6 – više od 1600 ccm), a za Otvoreno prvenstvo Zagreba (Grupa I serijski automobili te Grupa II sprint automobili).

(tekst i foto: PU međimurska)