Policijski službenici biciklima odvozili put dug 180 km

Proteklog tjedna, šestero policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće te troje policijskih službenika Postaje mejne policije Petišovci iz Republike Slovenije, biciklima su krenuli iz mađarskog grada Kestela smještenog na obali Blatnog jezera (Balatona) na put dug 180 kilometara.

Prvi dan, biciklističkim stazama obišli su sjevernu stranu Balatona povremeno zastajući u pitomim mađarskim selima gdje su se uz okrjepu odmorili i upoznavali prirodne ljepote susjedne Mađarske.

Nakon noćenja u prekrasnom mjestu Tihany na obali jezera te odmora od prevaljenih 90 kilometara prvoga dana, trajektom se prešlo na južnu stranu jezera i dalje bicikliralo kroz predivna turistička naselja po kojima je i Balaton poznat.

Uz prijeđenih ukupno 180 kilometra u dva dana, biciklima su se vratili do polazne točke povijesnog mađarskog grada Kestela i time je završila prva zajednička biciklistička turneja hrvatskih i slovenskih policajaca.

„U dogovoru s policijskim službenicima iz Postaje mejne policije Petišovci čim bude slobodnog vremena od zahtjevnin zadaća i svakodnevne službe, planiramo nova zajednička putovanja biciklima po zanimljivim destinacijama naše lijepe države kao i državama u okolici“ – naglasio je načelnik Policijske postaje Mursko Središće, Miljenko Vrbanec.

(http://medjimurska.policija.hr, foto: PU međimurska)