Policija nagradila najsavjesnije vozače – u akciji sudjelovali Srpak, Kovač, Kolarek i Grudić

Policijska uprava međimurska u subotu, 23. prosinca  u vremenu od 10 do 14 sati provela je tradicionalnu, već 15. godinu za redom, akciju “Za Božić nagrađujemo najsavjesnije vozače”.

Ove godine akcija se provodila u isto vrijeme na području cijele Hrvatske, a s ciljem apeliranja na javnost, poglavito na vozače u prometu, na odgovorno i savjesno ponašanje te poštivanje svih prometnih propisa kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradalih osoba.

Uz policijske službenike akciji su se odazvale i poznate osobe iz javnog života, kojom prilikom su najsavjesnijim vozačima uručili prigodni poklon. Akciji su se odazvali gradonačelnik grada Čakovca, Stjepan Kovač, gradonačelnik grada Mursko Središće, Dražen Srpak, gradonačelnik grada Preloga, Ljubomir Kolarek te ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, Robert Grudić. Akciji su se odazvali i predstavnici medija koji su svojim angažmanom ponovo pridonijeli pozitivnim rezultatima i ostvarenju cilja akcije.

Tijekom akcije evidentirana su dva prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, te je izdano devet upozorenja od čega dva zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva za prekoračenje brzine kretanja te tri za ostale prekršaje, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)