Počele pripreme za “Ljeto uz Muru” – vatrogasci istuširali lučicu

Ove godine „Ljeto uz Muru“ biti će od 04.08.(petak) do 06.08.(nedjelja). Prvi dan prije koncerta tamburaškog sastava „Begini“ održati će se Ljetni paviljon mašte, Sajam domaćih proizvoda i animacijski program za djecu.

Drugog dana u subotu na rasporedu je sveta misa i polaganje vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima Piramida, a sve povodom Dana domovinske zahvalnosti, Likovna kolonija, Konjičko druženje uz mimohod Međimurskih konjara, kuhanje i degustacija craft piva, Murska alka i u večernjim satima rock koncert.

U nedjelju trećeg dana „Ljeta uz Muru“ natjecati će se ribiči na „Napolitnka kupu“, kuhati će se Gradski kotlić na ribnjaku Zalešće, a na samom kraju manifestacije građani će se moći zabaviti uz klapu Kampanel na gradskoj šetnici uz Muru. Napomenimo da će se Sajam domaćih proizvoda održavati sva tri dana.

Pripreme za ova raznovrsna događanja su počele, a danas su središćanski vatrogasci opet dali svoj doprinos tako što su kao i uvijek kada je to bilo potrebno, oprali lučicu. Ona je zbog nedavnog visokog vodostaja bila puna mulja pa ju je trebalo detaljno očistiti kako bi bila spremna za Mursku alku. Na čelu sa svojim zapovjednikom Miljenkom Palnecom to su uradili zaista temeljito tako da je sada sav taj prostor opet čist i uredan.

(tekst i foto R. Tomanić)

01a

01