Plivaj u Fredu i Športko bebe na Čakovečkim gradskim bazenima

POPULARNI PROGRAM NAMIJENJEN BEBAM I RODITELJIMA ULAZI U 21. SEZONU

Udruga za šport djece i mladeži iz Čakovca poziva sve roditelje beba od 4 do 11 mjeseci starosti na upis u novu sezonu ŠPORTKO BEBA. Program koji se dugi niz godina provodi na čakovečkim Gradskim bazenima ulazi u svoju 21. sezonu, a osnovni cilj je omogućiti bebama i njihovim roditeljima vježbanje ciljanom igrom u vodi.

Bebe se nakon rođenja mogu vrlo rano uključiti u program jer kod njih ne postoji strah od vode. Iz Udruge za šport djece i mladeži poručuju kako su brojna istraživanja potvrdila da se vježbanjem u vodi pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje djece, razvija se osjećaj pripadnosti skupini, povećava se koncentracija i brzina reakcije kao i motorički razvoj.

Vježbanjem se uči plutanje uz minimalnu asistenciju roditelja, zadržavanje daha prilikom ronjenja i izvođenja prsnog pokreta nogama (žabica) u Fredovom swimtrainer obruču za obuku plivanja. 21. sezona ŠPORTKO BEBA započet će s radom 16. rujna, a u tijeku su upisi koji traju do 9. rujna ili do popunjenja predviđenih kapciteta.

Upisi se vrše slanjem poruke koja sadrži ime i prezime bebe, datum rođenja, ime roditelja, adresu i broj mobitela u inbox poruci facebook profila Športko UŠDM. Program se provodi osam tjedana uzastopce po jedan trening, uz stručno trenersko vodstvo od 35 minuta, tjedno. Cijena programa iznosi 600 kuna, a uključuje i osam ulaznica za roditelja koji vježba s djetetom. Iznos je potrebno uplatiti do 8. rujna, a dan kasnije s početkom u 17 sati bit će održan roditeljski sastanak na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu na koji je potrebno donijeti potvrdu o uplati. Gost tog roditeljskog sastanka bit će poznati čakovečki pedijatar Igor Šegović.

PLIVAJ U FREDU

Plivanje, kao jedan od tri bazična sporta, dokazano je kako ima pozitivan utjecaj na tjelesni, psihički, socijalni i emotivni razvoj djeteta i ona koja su uključena u plivanje u ranoj dobi imaju razvojni pomak u odnosu na vršnjake. Voda kao specifičan medij ima pozitivan utjecaj na razvoj psihomotoričkih sposobnosti mališana, a posebno to vrijedi za djecu od 12 do 24 mjeseci starosti.

Ako želite da i vaše dijete bude dio jedinstvenog programa namijenjenog klincima do dvije godine starosti onda za vas rješenje ima čakovečka Udruga za šport djece i mladeži. Udruga koja je nadaleko poznata po projektima Športko i Športko bebe provodi poseban program: PLIVAJ U FREDU. Riječ je o programu koji je namijenjen mališanima od 12 do 24 mjeseci starosti koji nisu bili sudionici Športko bebe programa. Kako kažu u Udruzi za šport djece i mladeži kroz vježbaje u vodi kod djevojčica i dječaka tog uzrasta značajnije se aktivira rad unutarnjih organa, jača se dišni sustav, a lokomotorni sustav se pravilno i brže razvija jer kosti i zglobovi nisu pod opterećenjem kao na kopnu.

Zbog svega toga dijete ima poboljšanu koordinaciju pokreta, fleksibilnost i izdržljive mišiće. Kroz vježbanje se ostvaruje bliskost roditelja i djeteta, uklanja se strah, nesigurnost, oslobađa prostor za užitak i iskazivanje ljubavi. Vježbanjem se uči plutanje uz minimalnu asistenciju roditelja, zadržavanje daha prilikom ronjenja i izvođenja prsnog pokreta nogama (žabica) u Fredovom swimtrainer obruču za obuku plivanja.

Cijena programa Plivaj u Fredu je 600 kn (uključuje osam treninga za dijete i ulaznice za roditelja), a upisi su mogući 8. rujna. Potvrdu o uplati iznosa na IBAN: HR6923400091116029771 donesite sa sobom na roditeljski sastanka koji će biti održan 9. rujna u 18 sati na Gradskim bazenima Marija Ružić.

(Miljenko Dovečer)