PLANINAR ZALUTAO U „MASLAČAK“

Kako se mališani vrtića pripremaju za svoj prvi planinarski pohod, potrebno ih je educirati za što spremniji odlazak u planine.

Ilija Višić, licencirani vodič A standarda,  imao je priliku za prvi susret s mališanima u četvrtak 28. 4. 2016.  Iako je Ilija iskusni profesor i spreman za rad sa srednjoškolcima, nije imao baš jednostavan zadatak. Za djecu su potrebne drugačije pripreme pa se Ilija spremno upustio u novi izazov i majstorski to odradio. U jednoj improviziranoj igri  “odglumio” je planinara koji se izgubio, ali je ipak našao zainteresirane mališane kojima je predstavio svoje rekvizite, svoj ruksak i ispričao sve ono što je potrebno za odlazak u planinu pa čak i na zahtjevnije planine.

Mališani su bili vrlo zahvalna publika, postavljali su mnoga pitanja, bili izuzetno zainteresirani  i s nestrpljenjem čekaju svoj 1. pohod na Ravnu goru, 7. svibnja. Samo se nadamo da će vrijeme izdržati i da će obiteljski izlet u društvu s tetama iz vrtića, a pod budnim okom Bundekovih vodiča uspjeti i da će se ubrzo dogovarati novi  izleti…

(Sonja Vršić)