PK Extrem: Drvena medalja za sudionike 6. Pohoda na Mohokos koji će se održati 8. listopada

Pod krilaticom “Kak gore, tak i dole.” članovi Planinarskog kluba Extrem i ove godine organiziraju pohod na Mohokos. Šesto izdanje ovog planinarsko-rekreativnog druženja prvotno najavljeno za 24. rujna 2023. godine zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgođeno je, i održat će se u nedjelju 8. listopada.

Okupljanje i prijave sudionika bit će od 7:30 do 7:55 u Čakovcu, na parkiralištu kod SRC Mladost (Športska ulica 2). Prvih 100 prijavljenih na startu dobiva prigodan promotivni poklon i bočicu izotoničnog napitka. Startnine nema. Nakon preuzimanja startnih brojeva i prijava slijedi pozdrav organizatora te upute vodiča. Start je u 8 sati.

 Oko 25 kilometara pješačenja

Ruta pohoda jest: Čakovec– Ksajpa – Brezje – jezero Jegerseg – Lopatinec – Sveti Juraj na Bregu – Vučetinec – Mohokos- Pleškovec – Bedekovićeve grabe – Šenkovec – Čakovec.

Predviđeno trajanje pohoda je 4 do 5 sati lagane hodnje s kraćim stankama do vrha Mohokos, a zatim slijedi povratak također u trajanju od 4 do 5 sati lagane hodnje s kraćim stankama od Mohokosa do Čakovca. Pohod je tehnički nezahtjevan, ali je kondicijski zahtjevan jer ruta iznosi oko 25 km pješačenja. Preporučuje se slojevita planinarska ili sportska odjeća, gojzerice ili odgovarajuća sportska obuća te planinarski štapovi. Hranu i piće treba osigurati prema osobnim potrebama iz vlastitih planinarskih ruksaka. Na vrhu Mohokosa (344 m) bit će zajedničko fotografiranje sudionika Pohoda, a sudionici (prvih 100 prijavljenih) na vrhu će primiti još jedan promotivni poklon – drvenu medalju.

 

Na cilju #BEActive tombola

Dolazak na cilj, SRC Mladost Čakovec, predviđen je do 17 sati i tada će se održati i BEActive tombola. U izvlačenje tombole za BeActive poklon ulaze svi sudionici koji će propješačiti cijelu rutu “Kak gore, tak i dole.”

6. Pohod na Mokos u organizaciji Planinarskog kluba Extrem Čakovec dio je programa unutar Europskog tjedna sporta. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta pod motom #BeActive i ove je godine organizirao niz aktivnosti sa željom da potakne što veći broj građana na redovitu tjelesnu aktivnost, te je dio tih programa i 6. Pohod na Mohokos koji provodi PK Extrem. Pohod je organiziran i uz potporu tvrtke Hespo. Vodiči Pohoda jesu Silvija Špicar, Anđelko Borković i Đorđe Grković.

Planinarski klub EXTREM Čakovec