Pjenušava noć u Beški

Par dana prije Martinja 2017. godine nazdravili smo prvoj, uvodnoj vinskoj večeri u Beški. Nanizali smo velika imena i kvalitete hrvatskih vinskih regija, užeg zavičaja i svijeta, a nakon dojmljivih bijelih, crvenih i rose vinskih večeri, posjedali smo za stolove pete – završne noći 07. ožujka, noći Pjenušaca.

Tokom svih večeri predstavili smo točno 50 različitih vina. Publika je prihvatila tajna kušanja koja kreiraju ležernost i naglašenu iskrenost u doživljaju vina. Tajnovitost dopušta i ekstra iznenađenja, kakvo smo si dopustili u predstavljanju engleske brut reserve “Bride Valley” legendarnog Stevena Spurriera ili u limited edition magnum izdanju prvog hrvatskog cidera “Buzdovan”, ponuđenog između međimurskog pjenušca Terbotz i talijanske pjenušave perjanice Ferrari.

Lineup večeri: gospođe su pozdravljene izvrsnim Sibon roseom, a gospoda Sibon brut pjenušcem, a do kraja ozbiljno nastavilo se nizom: Godiment Stina; Terbotz Jakopić; Cider Buzdovan; Ferrari Fratelli Lunelli, Maximo Kutjevo, Segura Viudas, Misal Peršurić, Veuve Clicquot, Centirion Bolfan i Tomac Amfora. U revijalnoj dimenziji večeri publika je najozbiljnije pozdravila šampanjac V. Clicquot, Ferrari, Centurion i Tomčevu amforu, upamtio se Misal, ali i nulto izdanje Terbotza i Buzdovan. Zapamtio se i Beškin orašasti kolač, idealno združen s Tomčevom amforom.

Moderacije svih pet večeri potpisao je Ivan Goričanec, a autentične foto kreacije Denis Perčić. Nakon pet večeri tim bistroa Beška može reći “nešto smo stvorili”, publika može reći “znamo kuda nam je doći”, a svi skupa zaključiti: slovo A smo svladali, spremni smo za nastavak abecede! A nastavak će se dogoditi, uskoro.

Foto: Denis Perčić, Reci Da