PD BUNDEK Publika je hodala s hodačima Putem sv. Mihaela!

Serijal putopisnih predavanja u organizaciji Planinarskog društva Bundek nastavljen je emotivnom pričom dvoje hodača. Mihaela Mesarić i Siniša Golub u lipnju prošle godine prošli su Put. Sv. Mihaela u Francuskoj, a svoja su iskustva živopisnom riječju i fotografskim zapisima prenijeli na publiku u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću.

Dojmovi publike opisuju atraktivnost održanog programa:

– Prekrasno. Priča se pratila kao u jednom dahu i vrijeme je proletjelo za čas. Zanimljivo! Bilo je svega, osobnih impresija i objašnjenje zašto su na taj put Mihaela i Siniša krenuli, preko korisnih tehničkih podataka kao što su cijena karte do ruta hodnje i logističkih izazova, pa do crtica o lokalnim običajima i obrascima francuskih ponašanja, uputa za buduće hodače te opisa i povijesti o ciljnoj točci Mont-Saint-Michel. Kao da smo s hodačima i mi hodali putevima Normandije, istakli su čakovečki planinari koji nisu dvojili spremiti se i doći u Mursko Središće na  putopisno druženje.

Odaziv publike, murskosredišćanskih i drugih planinara te ljubitelja prirode i putovanja, bio je vrlo dobar, pa PD Bundek priprema nove putopisne programe. Program je održan 21. veljače, na dan kada se obilježava Svjetski dan turističkih vodiča. Publiku i predavače je u ime PD Bundek pozdravio član društva Josip Hrešć. Obol večeri dali su Grad Mursko Središće kao pokrovitelj događaja te CZK Rudar.

Roberta Radović