Ovom je pjesmom otvoren Euro 2020.

Prvi put Euro se igra u čak 11 zemalja, a otvorit će se utakmicom Italija – Turska u Rimu.

Europsko nogometno prvenstvo 2020. počet će virtualnom izvedbom pjesme “We Are The People” nizozemskog DJ-a i producenta Martina Garrixa te legendi rock-grupe U2 Bona i The Edgea.

VIDEO:

Martin Garrix, Bono i The Edge zauzet će središnju pozornicu na otvaranju UEFA EURO 2020 na Olimpicu u Rimu s virtualnom izvedbom koja će upotrijebiti vrhunsku tehnologiju kako bi obožavatelje približila natjecanju.

“Ceremonija otvaranja na Olimpicu bit će prikladna turniru i drago mi je što je suradnja između tri velika umjetnika, Martina Garrixa, Bona i The Edgea, stvorila virtualnu izvedbu koja će omogućiti obožavateljima širom Europe i Svijeta da se osjećaju bliže turniru,” kazao je UEFA-in direktor marketinga Guy-Laurent Epstein.

Pjesma će se pustiti u sklopu ceremonije otvaranja nekoliko trenutaka prije početka prve utakmice turnira između Italije i Turske.

“Bilo je nevjerojatno surađivati s Bonom i Edgeom. Bili su vrlo inspirativni jer su legende i zato što imaju toliko znanja i mudrosti ”, rekao je Garrix.

Pjesma slavi glavnu temu Eura 2020. – zajedništvo, pogotovo u svjetlu svih izazova s kojima se svijet u posljednje vrijeme suočio, a s naglaskom na posebnost ovog turnira koji se prvi put igra diljem cijele Europe.

“Ključna misao je, imajte vjere i nemojte se bojati borbe, izvlačite nadu iz poraza,” dodao je Garrix.

HIMNE EUROPSKIH PRVENSTAVA:

EURO 2020: Martin Garrix ft Bono i The Edge – We Are The People
EURO 2016: David Guetta ft Zara Larsson – This One’s For You
EURO 2012: Oceana – Endless Summer
EURO 2008: Enrique Iglesias – Can You Hear Me
EURO 2004: Nelly Furtado – Forca
EURO 2000: E-Type – Campione 2000
EURO 1996: Simply Red – We’re In This Together
EURO 1992: Towe & Peter Jöback – More Than A Game

(izvor: DNEVNIK.hr, https://gol.dnevnik.hr/, foto: Screenshot)