Orijentacijski klub Međimurje organizirao “Međimurje open 2017.” i štafetno prvenstvo Hrvatske

Protekle nedjelje orijentacijski klub “Međimurje” organizirao je 4. orijentacijsku utrku u sklopu natjecanja Međimurje open 2017, ujedno i štafetno prvenstvo Hrvatske. Stotinjak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske odmjerilo je orijentacijske i trkačke sposobnosti na  terenima iznad toplica LifeClass Terme Sveti Martin. U štafetnoj utrci, prve izmjene kreću na nepoznat teren u grupnom startu, dok sljedeće dvije (jedna) kreću na teren tek kad im njihova prethodna izmjena preda orijentacijsku kartu. Za pobjedu je važno da je ukupno vrijeme, koje su tri natjecatelja iz jedne ekipe provela na terenu obilazeći kontrolne točke ucrtane na karti, što manje, za što je potrebna visoka spremnost cijele ekipe.

Međimurci su se još jednom pokazali kao dobri organizatori i kao dobri trkači. U kategoriji M45 ekipa OKM 4 (Branko Crljenica i Dražen Janžek) osvojila je 2. mjesto iza ekipe Maskonje 1 iz Zagreba, dok je treće mjesto osvojila ekipa OKM 2 (Branimir Vinko i Vladimir Vinko). Na četvrtom mjestu završila je ekipa OKM 7 (Luka Bister i Nikola Petković) u kategoriji MIX.

U najjačoj ženskoj katergoriji ekipa OKM 5 (Jasminka Cindrić Perković, Smiljana Janžek I Mihaela Kočila) osvojila je 4. mjesto iza ekipa Kapela 2 (1.) iz Zagreba te Japetić 2 (2.) I Japetić 4 (3.) iz Samobora. U najjačoj muškoj kategoriji slavila je ekipa Japetić 1 iz Samobora ispred Kapele 1 (2.) i Vihor Revenants (3.) iz Zagreba, dok su domači dečki OKM 6 (Željko Antolić, Marko Leljak, Luka Bahun) bili četvrti.

Ovom prilikom orijentacijski klub “Međimurje” zahvaljuje svima koji su pomogli i omogučili održavanje natjecanja. Također pozivamo sve ljude dobre volje željne aktivnog druženja u prirodi da nam se pridruže.

Više slika i informacije o klubu pronađite na: https://www.facebook.com/okmedjimurje/

(tekst i foto Luka Bahun)