OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA – SREBRNA MEDALJA ZA „SMJEŠKO“ IZ SV. MARTINA NA MURI

I ove godine, petnaesti put zaredom,  na stadionu SRC Mladost u Čakovcu,  djeca međimurskih vrtića okupila su se na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Pod geslom “I ja ću biti olimpijac“ više od 700 mališana iz 16 predškolskih skupina iz cijelog Međimurja odmjerila su snage  u trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice te malom nogometu. Hrvatski olimpijski odbor  manifestaciju  je pokrenuo još 2002. godine s ciljem promicanja duha istinskog olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ponajboljima su na završetku Festivala dodijeljene medalje i proglašeni su oni najbolji. Ali zapravo pobjednika nema jer su u biti pobijedili svi sudionici. PobIjedio je sportski duh, igra, prijateljstvo i veselje.

Na ovom festivalu sudjelovao je i dječji vrtić Smješko iz Svetog Martina na Muri, a osvojili su jednu srebrnu medalju u skoku u dalj. Tete iz vrtića zahvaljuju roditeljima na podršci i treneru Luki Rihtarcu na pomoći oko priprema.

(Martina Hoblaj)

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12