Održana redovna Izvještajna skupština Udruge veterana 7. gardijske brigade “PUMA”

Dana 19.3.2022. godine u 10,00 sati u Domu kulture u Sračincu održana je redovna godišnja izvještajna skupština Udruge veterana 7. gardijska brigada “PUMA“. Skupštini je nazočilo 167 članova Udruge i  gostiju, od toga s pravom glasa 132 člana. Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge Robert Puja.

Nakon pozdrava prisutnima, saborskoj zastupnici Nadici Dreven Budinski, državnom tajniku Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Zdravku Jakopu, velečasnom Ivici Cujzeku, djelatnim vojnim osobama MORH-a, predstavnicima JLS-a, udrugama proisteklih iz Domovinskog rata, uslijedilo je predlaganje verifikacijske komisije, radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika. Radno predsjedništvo, izglasano od strane Skupštine preuzelo je vođenje Skupštine.

U uvodnom dijelu predsjednik Robert Puja osvrnuo se na mandatno razdoblje od veljače 2017. – do veljače 2021. godine tijekom kojeg je odrađeno 36 projekata, od kojih su najznačajniji izdavanje jubilarne poštanske marke 7. gardijske brigade „Puma“ i snimanje dokumentarnog filma o ratnom putu 7. gardijske brigade „Puma“ u dvije epizode „Od poraza do trijumfa“ i „Vrijeme pobjeda“,  a ukupno je  prihodovano 2.163.920,55 kn kroz projekte, donacije te članarine. Nadalje, predsjednik Udruge zahvalio se svim članovima te tijelima upravljanja Udruge na  sudjelovanju i nesebičnom angažmanu u radu Udruge u navedenom razdoblju. Ujedno se zahvalio u ime novoizabranih članova u tijelima upravljanja Udruge koji su izabrani na Izbornoj skupštini 2021. godine, koja je zbog epidemioloških mjera održana elektronskim putem, na ukazanom povjerenju.

Prema dnevnom redu, prvo je uslijedilo izvješće o radu Udruge za 2021. godinu, koje je podnio predsjednik Udruge, a tajnik Udruge Jurica Šare podnio je financijsko izvješće. Izvješće Nadzornog suda podnio je Stanko Šincek, a izvješće Suda časti Stevo Šimunović. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno.

Slijedeće na redu je bilo predstavljanje Plana rada i financijskog plana za 2022. godinu. Skupština je jednoglasno prihvatila navedene planove.

Na Skupštini su se u ime gostiju nazočnima obratili Nadica Dreven Budinski, saborska zastupnica; Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH; Ervin Vičević, načelnik općine Selnica i u ime Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Tihomir Hozmec, predsjednik Udruge veterana 104. brigade ZNG HV. U sklopu radionice na temu „Duhovnost branitelja“, nazočnima se obratio i velečasni Ivica Cujzek.

Ovim putem zahvaljujemo se bivšim pripadnicima 7. gardijske brigade „Puma“, članovima Udruge i mnogobrojnim gostima na dolasku i sudjelovanju na redovnoj Skupštini, a posebno Tamburaškom sastavu „Biseri“, pod vodstvom Nevenke Ružić Panđa i članovima sastava koji su bivši logoraši srpskih koncentracijskih logora i hrvatski branitelji, a koji su svojim glazbenim nastupom uveličali tijek Skupštine i druženje koje je uslijedilo nakon službenog dijela.

IZVJEŠĆA O RADU ZA 2021. GODINU

FINANCIJSKO IZVJEŠĆE ZA 2021. GODINU

OPERATIVNI PLAN RADA ZA 2022. GODINU

FINANCIJSKI PLAN ZA 2022. GODINU

Napisao: Željko Dragašević, Pavo Jazvić