Održana godišnja Skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec

Za novog predsjednika Udruge izabran Franjo Bregović

U petak, 8. travnja 2022. godine u Hotelu Park, u Čakovcu održana je redovna izborna Skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec.

Osim mnogobrojnih članova Udruge, njih oko stotinjak, Skupštini su prisustvovali gosti; župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i voditelj Službe kriminalističke policije Danijel Mikulić.

Skupštinu su vodili članovi Izvršnog odbora Udruge, predvođeni predsjednikom Dragutinom Bajsićem. Predsjednik je na početku podnio izvješće o radu Udruge tijekom 2021. godine, uz prezentaciju brojnih aktivnosti Izvršnog odbora i članova Udruge. Navedene su sportske aktivnosti, izleti, kao i aktivnosti vezane uz suradnju s drugim udrugama iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, te Udrugama umirovljenika s područja Međimurske županije. Prezentiran je plan rada Udruge za 2022. godinu, gdje će se kao i do sada posebna pažnja usmjeriti na pružanje pomoći bolesnim članovima Udruge, članovima slabijeg imovinskog stanja te provođenje i organizacija sportskih aktivnosti i izleta.

Naglašeno je da Udruga sudjeluje u dostojnom ispraćaju preminulih članova. Sva izvješća o radu za 2021. godinu te planovi rada i financijski plan za 2022. godinu jednoglasno su prihvaćeni.

Ove godine, nakon 20 godina uspješnog vođenja Udruge, predsjednik Dragutin Bajsić i dio članova Izvršnog odbora nisu se kandidirali za daljnje vođenje, te je izabrano novo rukovodstvo. Za novog predsjednika predložen je i izabran Franjo Bregović, a za zamjenike Zlatko Lovrenčić i Stevo Turopoljac.

Potom su se prisutnim članovima Udruge obratili župan Matija Posavec, gradonačelnica Ljerka Cividini i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, koji su prigodnim riječima pohvalili rad Udruge u protekloj 2021. godini, uz želju da se takav uspješni rad nastavi i tijekom ove godine. Također su uputili zahvale dosadašnjem predsjedniku Dragutinu Bajsiću na predanom 20 godišnjem vođenju i čestitali novo izabranom vodstvu i predsjedniku Udruge, Franji Bregoviću.

Na kraju, novi predsjednik Udruge, Franjo Bregović uz prigodne riječi uručio je poklone najstarijem prisutnom članu Franji Mavrinu i najstarijoj članici Katarini Cmrečnjak, kao i dosadašnjim članovima Izvršnog odbora. Župan Matija Posavec predao je prigodne poklone dosadašnjem predsjedniku Dragutinu Bajsiću i blagajniku Stjepanu Petkoviću.

Po završetku radnog djela Skupštine, nastavljeno je druženje uz prigodan domjenak. Kad se na okupu nađe tako veliki broj umirovljenih policajaca tema za razgovor ne nedostaje.
(tekst i foto: PU međimurska)