Novo predavanje u CZK “Rudar” – 10. 2. 2023. Strast pedaliranja – Robert i Saša na biciklu doživjeli mnoge europske avanture

U petak 10. veljače u CZK Rudar gostovat će naši sumještani Robert Bogdan i Saša Matić koji će nam u riječi i slici predstaviti svoja biciklistička putovanja pa će tako svi cikloljupci doći na svoje!

Posljednjih godina redovito smo na društvenim mrežama pratili njihove biciklističke avanture, uživali u njihovim dogodovštinama, dobrim i lošim danima, strepili, navijali i molili da im vrijeme bude naklonjeno, zajedno s njima upoznavali krajolike kroz koje su prolazili pa su nam se tako malo-pomalo uvukli pod kožu. Njihova jednostavnost, iskrenost, primamljivo začinjen smisao za humor i u težim trenucima, učinio  je svaku njihovu turu jedinstvenom i neponovljivom.

Robert je s različitim suputnicima napravio desetak europskih tura, najdužu od 1126 km. Pet je puta prošarao Alpe, a sa Sašom i na 2504 mnv. Dvije su ture bile uz Dunav, jedna do Istočnog mora, Dalmatina i Alpe-Adria. Posebno je zanimljiva tura bila od Berlina preko Poljske, istočnim blokom do  rodnog M. Središća. U svom će predstavljanju Robert zahvatiti sve te divne ture, a zajedno se sa Sašom prisjetiti dviju najposebnijih: turu preko  Grossglocknera i preko Učke i onu dugu, prošaranu kroz osam država u osam dana.

Dođite i podržite naše sumještane koji svoju ljubav, slobodu, strast, užitak, istraživanje i druženje ujedinjuju u jednu riječ – bicikliranje! Treba li nešto više za najavu? (SV)