NOVO “JA” U ČAKOVCU Terapeutkinja Gita Šincek upoznala sudionike s metodom sistemskih konstelacija

Magistra znanosti psihosocijalnog savjetovanja Gita Šincek iz Varaždina proteklog je vikenda u zgradi Scheier Čakovec održala upoznavanje sa sistemskim konstelacijama, terapijskom metodom koju je zapravo teško opisati riječima, već se mora doživjeti.

Ovog je puta događaj bio za grupu od devetero sudionika, od koji je sedam prvi puta imalo priliku sudjelovati na programu te vrste. Radionica se oslanjala na ideju da svaka konstelacija, tj. svaka situacija ili odnos, ima svoju temu ili zapetljaj koji treba razjasniti kako bi se mogao napraviti korak naprijed.

Ova metoda sudionicima je bila prilika da dobiju uvide u svoje odnose i situacije koje ih pritišću te im pružila alate za napredovanje u obiteljskim, prijateljskim i poslovnim odnosima.

– Novim sudionicima uvijek volim približiti iskustvo nekoga tko je ovu metodu već istražio i prisustvovao na radionicama, pa smo nakon kratkog uvoda odmah krenuli na rješavanje pitanja o odnosima, blokadama, nerazriješenim osjećajima i aktualnim temama iz života. Moram reći da sam izrazito zadovoljna s rezultatima i cijelim tokom radionice – ispričala je voditeljica Konstelacija Gita Šincek.

Ako ste propustili ove Konstelacije, prilika za upoznavanjem s metodom pojavit će se i 3. svibnja 2024. godine, a za više detalja možete pratiti službene stranice Gita Akademije. (m)